IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

www.radiiputuj.com           

 
Reply to this topicStart new topic
> KAko dobiti turisticku vizu
houp06
post Feb 20 2008, 09:58 PM
Post #1


Member
**

Group: Members
Posts: 13
Joined: 15-February 08
Member No.: 4,255


USA location: New York city



Zanima me iskustvo ljudi koji su dobili turisticku vizu, ili onih koji su odbijeni, zasto i kako su?
Ja sam student FPS IV god. Planiram u julu da idem u Njujork na 3 nedelje sa deckom koji ima americku vizu na 3 godine. Mi smo vec kupili karte za 16 jul, povratak 6 avgust
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Jfa_Kg
post Feb 21 2008, 07:45 AM
Post #2


Advanced Member
***

Group: Members
Posts: 453
Joined: 11-January 08
From: Chicago
Member No.: 4,167


USA location: Chicago
Job: JFA Transportation INC



Визе се добијају лако ако их убедиш да ћеш се вратити.

Мој другар је ишао пред нову годину на три недеље, он има 30 год и имао је 5 испита до краја више школе, а жена му је професор енглеског у гимназији....

Ишли су на брачно путовање али визу су добили буквално за минут, њега су питали колико има испита до краја а супругу колико дуго је запослена., и то је било то. Нису им тражили чак ни извод са банковног рачуна нити гаранције које им је послао пријатељ из Америке (иако су они то имали код себе за сваки случај)

Добили су визу на 3 месеца код нас у амбасади, али чим су стигли у САД имиграциони службеник их је питао разлог за посету, рекли су брачно путовање и он им је ударио печат на 6 месеци каже можда вам се свиди па останете дуже..

Тако да није неки баук само опуштено......

Надам се да сам ти помогао....
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
panic
post Feb 21 2008, 10:10 AM
Post #3


Advanced Member
***

Group: Members
Posts: 30
Joined: 4-November 06
Member No.: 91



QUOTE(Jfa_Kg @ Feb 21 2008, 08:45 AM) *

Визе се добијају лако ако их убедиш да ћеш се вратити.

Мој другар је ишао пред нову годину на три недеље, он има 30 год и имао је 5 испита до краја више школе, а жена му је професор енглеског у гимназији....

Ишли су на брачно путовање али визу су добили буквално за минут, њега су питали колико има испита до краја а супругу колико дуго је запослена., и то је било то. Нису им тражили чак ни извод са банковног рачуна нити гаранције које им је послао пријатељ из Америке (иако су они то имали код себе за сваки случај)

Добили су визу на 3 месеца код нас у амбасади, али чим су стигли у САД имиграциони службеник их је питао разлог за посету, рекли су брачно путовање и он им је ударио печат на 6 месеци каже можда вам се свиди па останете дуже..

Тако да није неки баук само опуштено......

Надам се да сам ти помогао....

I koliko u dugo ostali?
Ja sam u postu o H2B vizama postavio pitanje, da li je napravljen prekrsaj ako ovde u ambasadi dobijes vizu na 3 meseca, sluzbenik na aerodromu ti udari pecat na 6 meseci, a ti ostanes 5 meseci?Sta je u tom slucaju merodavno, ono sto ti da ambasada ovde ili sluzbenik tamo na aerodromu?I moze li to da bude problem prilikom sledeceg odlaska u ambasadu?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Jfa_Kg
post Feb 21 2008, 12:20 PM
Post #4


Advanced Member
***

Group: Members
Posts: 453
Joined: 11-January 08
From: Chicago
Member No.: 4,167


USA location: Chicago
Job: JFA Transportation INC



Oни су били само 3 недеље како су и планирали али мислим да не би прекршили ништа и да су остали дуже јер према мојим информацијама службеник имиграционог на аеродрому има већа овлашћења него службеник у амбасади који издаје визу.....

Ипак тај имиграциони службеник на аеродрому има и право да те врати без обзира што си већ добио визу у амбасади....
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
jeca_sss
post Feb 27 2008, 09:55 AM
Post #5


Member
**

Group: Members
Posts: 26
Joined: 30-March 06
Member No.: 52



QUOTE(panic @ Feb 21 2008, 11:10 AM) *

I koliko u dugo ostali?
Ja sam u postu o H2B vizama postavio pitanje, da li je napravljen prekrsaj ako ovde u ambasadi dobijes vizu na 3 meseca, sluzbenik na aerodromu ti udari pecat na 6 meseci, a ti ostanes 5 meseci?Sta je u tom slucaju merodavno, ono sto ti da ambasada ovde ili sluzbenik tamo na aerodromu?I moze li to da bude problem prilikom sledeceg odlaska u ambasadu?


Nema prekrsaja... Tebi u ambasadi daju vremenski period za koj mozes da udjes u Ameriku... Znaci ako dobijes vizu na godinu dana mozes da udjes bilo kad u zemlju u tom periodu... A tamo ti oni kad stignes odrede koliko dugo smes da ostanes u zemlji, bez obzira kad ti viza istice...
Meni je viza istekla 11.05. a ja sam tamo otputovala 28.04 i ostala 5 meseci jer su mi na granici dozvolili da mogu da budem tamo 6 meseci... A to je ujedno i maksimum koji mozes dobiti kada je rec o turistickoj vizi...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
panic
post Feb 27 2008, 10:25 PM
Post #6


Advanced Member
***

Group: Members
Posts: 30
Joined: 4-November 06
Member No.: 91



Hvala na odgovoru.Sada mi je vec lakse...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Work and Travel Forum CHAT ROOM.

Lo-Fi Version Time is now: 20th August 2014 - 12:39 PM

   

Napomena: Odgovornost za sadrzaj tekstova napisanih na ovom forumu kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo autori tekstova ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja svakog teksta.