![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Djordje_NS |
![]() ![]()
|
![]() o joooj :D ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 248 Joined: 4-March 10 Member No.: 5,073 USA location: NASA Job: glavni da budem ![]() |
Kad mogu ovi što idu preko Karavana da imaju svoju temu što ne bi i mi?
![]() |
hlns |
![]()
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 206 Joined: 26-August 10 Member No.: 5,254 USA location: VT ![]() |
hahah, da
![]() kao što sam već na nekim temama i pisao - ja sam preko wizantiane sve već odradio... ostalo mi je samo da kupim kartu i porazgovaram u ambasadi ![]() |
PuRpLe^butterfly |
![]()
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 37 Joined: 9-November 10 From: Vienna, Austria Member No.: 5,338 USA location: who knows ;-) ![]() |
jel neko vec imao intervju preko skyp-a ?
ili ste trazili/dobili posao bez intervjua... |
Djordje_NS |
![]()
|
![]() o joooj :D ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 248 Joined: 4-March 10 Member No.: 5,073 USA location: NASA Job: glavni da budem ![]() |
jel neko vec imao intervju preko skyp-a ? ili ste trazili/dobili posao bez intervjua... hlns je dobio posao već,ali koliko sam skontao nije imao intervju preko skypa već ga je zvao poslodavac na mobilni, a ja sam se tek u utorak prijavio tako da još uvek čekam, nisam popunio još uvek onu listu prioriteta,pokušaću večeras da odradim to i CV. Ti isto ideš preko wizantiane? poz |
hlns |
![]()
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 206 Joined: 26-August 10 Member No.: 5,254 USA location: VT ![]() |
zavisi od USA agencije i od poslodavca koliko ima intervjua i koliko od njih je preko skajpa.
- prvi intervju mi je bio sa "menadzherkom" USA agencije (preko skajpa) - drugi intervju, vishe razgovor od 3-4 minuta je bio sa vlasnikom Inn-a, bukvalno da me pita kada mogu da pocnem i da li je sve u ponudi ok? (preko mobilnog) |
PuRpLe^butterfly |
![]()
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 37 Joined: 9-November 10 From: Vienna, Austria Member No.: 5,338 USA location: who knows ;-) ![]() |
ja se nisam prijavila, pa mogu jos da se predomislim kada je u pitanju agencija za ovaj program
![]() najvjerovatnije da zu wizantian-u izabrati... zanima me, kada se prijavim preko njih, jel mogu ja sama da izaberem npr jednu od ponuda sa sajta (pa onda intervju itd) ? ili mi oni daju ponudu na osnovu nekih kao prioriteta koje treba da napisem u aplikaciji ? jeftiniji su, saradjuju sa vise agencije iz US, i mogu sama da kupim avionsku kartu, cini mi se da imaju dosta prednosti, mada, opet, ne zavisi do agencije koliko dobro cemo proci tamo preko bare ![]() |
hlns |
![]()
|
možeš sama da biraš, a možeš i da čekaš neku ponudu od njih koja je tebi po meri. Pored 300+ ponuda na sajtu, meni su poslali ponudu koja mi je bila interesantnija od tih na sajtu
![]() |
PuRpLe^butterfly |
![]()
|
možeš sama da biraš, a možeš i da čekaš neku ponudu od njih koja je tebi po meri. Pored 300+ ponuda na sajtu, meni su poslali ponudu koja mi je bila interesantnija od tih na sajtu ![]() cool skroz! jesi vec prihvatio ponudu ? ako jesi, koji posao i gdje radis ? :-) ja kontam u decembru da se prijavim... |
hlns |
![]()
|
http://www.workandtravelforum.com/forums/i...ost&p=17352
već sam pisao ![]() ostalo mi je samo sitna dokumentacija, viza i avion. (i da zaradim za još pola aviJona i za džeparac...) |
PuRpLe^butterfly |
![]()
|
ahaaaam, nije lose, cini mi se da si dobio to sto si trazio
![]() i ja sam bila u drzavi Vermont, samo u Woodstock-u.... preljepa priroda, pogotovo na jesen, negdje u septembru :-) good luck ![]() |
hlns |
![]()
|
pa doobro, hteo sam na prvom mestu da hranim svinje i da chistim za njima, medjutim dobio sam da hranim ljude i da chistim za njima... ali ok...
![]() Ja zadovoljan, pogotovu za prvi put, a i zbog samog toka stvari ![]() |
Djordje_NS |
![]()
|
hlns, hoćeš li kartu kupovati pre ambasade? Btw, jel znaš kad ćeš u ambasadu?
|
hlns |
![]()
|
ciljam na polovinu aprila ili eventualno kraj aprila za ambasadu. A za kartu jos nisam siguran, mada dosta je jeftinije ako je pribavim u februaru recimo..
|
heartgaga |
![]()
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 72 Joined: 18-October 10 Member No.: 5,300 USA location: chicago ![]() |
zavisi od USA agencije i od poslodavca koliko ima intervjua i koliko od njih je preko skajpa. - prvi intervju mi je bio sa "menadzherkom" USA agencije (preko skajpa) - drugi intervju, vishe razgovor od 3-4 minuta je bio sa vlasnikom Inn-a, bukvalno da me pita kada mogu da pocnem i da li je sve u ponudi ok? (preko mobilnog) ee moze jedno pitanje .... sta ti je postavljala u intervju ta "menadzerka" jel sta komplikovano ? ![]() |
hlns |
![]()
|
nista posebno i nista komplikovano.
Pitanja kojih se secam: 1. Kako si? 2. Objasni malo detaljnije sta si radio na ovim poslovima? (ako se navedu neka iskustva... bila prava ili fiktivna ![]() 3. Sta radis u slobodno vreme? 4. Zasto zelis da dodjes u USA? (naravno odgovor mora biti - da upoznas kulturu i nacin americkog zivota, a na kraju i da usavrsis engleski, na sta je meni se ona nasmejala i rekla da mi je engleski savrsen - samo da mi to ne kazu i u ambasadi, pricacu ko Rade Serbedzija ![]() 5. Kada bih mogao da pocnem sa radom? Da li sam proucio ponudu? to je to otprilike. Nista strashno, 10-15 minuta max. Ubrzo nakon pocetka intervjua mi je vec pocela pricati kako ce me gazda voleti, kako ce mi biti lepo tamo i slicno. A i dobio sam posao 2 dana kasnije ![]() Ako CV pripremite za posao za koji konkurisete - dobicete ga. Ovi razgovori su vise formalnost, samo da USA agencija vidi sa kime ima posla (da bi te kao preporucili gazdi), a i da te gazda malo cuje/vidi (zavisi kako se odluci). |
John Wall |
![]()
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 209 Joined: 23-May 10 From: Beograd Member No.: 5,198 ![]() |
^
Zar nije dobro pricati savrsen engleski u ambasadi? To sam svatio iz tvog posta kad si napisao "samo da to ne kazu i u ambasadi" |
hlns |
![]()
|
od nekoliko ljudi sam cuo da su u ambasadi rekli da je i jedan od razloga zbog kog idu da usavrse engleski, na sta im je konzul/ambasador/ko-vec-prica-sa-tobom-u-ambasadi-da rekao da zbog engleskog ne mora da ide, savrsen je. Automatski su poceli da slabije razumeju sta ih pita
![]() ma, sve je to individualno. Svako prenosi svoje iskustvo, a mi koji tek treba da idemo kad sve to skupimo na gomilu - puno je tu kontradiktornih stvari. |
John Wall |
![]()
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 209 Joined: 23-May 10 From: Beograd Member No.: 5,198 ![]() |
Izgleda da treba neko da izda knjigu zvanu "100 000 pravila kako da dobijete americku vizu u Srbistanu"
![]() |
Djordje_NS |
![]()
|
|
hlns |
![]()
|
"He who dares wins" reče DelBoj
![]() jedno je sigurno, ako ne dobijem vizu, na vreme bih otkazao let, tako da oni ne bi zadržali ceo iznos karte, a ne znam koliko iznose otkazni troškovi. Ja zaradio, ja potrošio ![]() Zapravo, o tome neću ni da razmišljam, nadam se vizi i mislim pozitivno ![]() |
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 14th April 2021 - 07:28 PM |
Napomena: Odgovornost za sadrzaj tekstova napisanih na ovom forumu kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo autori tekstova ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja svakog teksta.