IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Sve o ZELENOJ KARTI ( GREEN CARD ) sta treba znati, Sve o ZELENOJ KARTI ( GREEN CARD ) sta treba znati
stefanbojan
post Jan 9 2019, 03:02 PM
Post #1


Dr.
***

Group: Members
Posts: 41
Joined: 21-July 13
Member No.: 6,618



Caos, posveticu veci deo svoga vremena da vam napisem sve detaljno sta treba da znate o americkom drzavljanstvu kako dobiti, kako aplicirati, sta treba i kojim putem je najbolje da se dobije. Nadam se da cu vam ovo pomoci 'koliko toliko' i postedeti vas od placanja advokataD

Dobiti zelenu kartu je najbrze kroz brak sa americkim drzaljaninom.

Za zelenu kartu se moze aplicirati bez obzira na to da li vam je istekla work and travel viza ili bilo koja druga viza - najbitnije je da nemate nikakav prekrsaj u smislu pljacke, nanosenja telesnih povreda, da niste hapseni itd itd.

Da bi aplicirali za zelenu kartu potrebno je da popunite formulare I-130, I-485 i I-765

I-130 - Peticija americkog drzavljanina za vas, koji kroz ovu aplikaciju podnosi zahtev za vase drzavljanstvo.

I-485 - Vasa aplikacija kojom trazite promenu statusa sa vize na drzavljanina

I-765 - Ovo je opcionalno ja svakom preporucujem da aplicira. Ovo je takozvana COMBO card sa kojom mozete da raditi i da putujete dok su vam gore dve navedene aplikacije u procesu.

Od dokumentacije vam treba sledece:

Bracna licenca
Radjene takse ( preporucuje se da imate zajednicke takse )**
Vas pasos
Popunjene aplikacije
Drzavljanstvo iz Srbije prevedeno
Izvod iz maticne knjige rodjenih prevedeno
Potvrda o vakcinacijama iz Srbije
Potrebno je ovde primite vakcine za grip za tu godinu i obaviti generalan pregled.
Potvrda da zivite zajedno ( Lease ) **
Da imate zajedno osiguranje (zdravstveno i za kola ), jedno osiguranje sa vasim imenima **
Slike - po mogucnosti slike sa prijateljima, porodicom, slike sa putovanja **
Zenin pasos
Zenina licna karta
Zenin izvod iz maticne knige rodjenih
Ukoliko zena ne radi mozete imati sponzora koji finansiski garantuje za vas moze biti bilo ko ko ima americke papire ( drzavljanstvo ili zelenu kartu i pravi dovoljno novca ), trebace vam njegovi papiri - zelena karta ili drzavljanstvo, dokaz gde radi i koliko prima platu i takse u prosle 2-3 godine. (Pay slip, takse)


** - nije neophodno ali savetujem obavezno da se ima jer zbog nedostatka ekstra dokaza aplikacija moze biti odbijena

Cena za ove tri aplikacije je : $2,500 (bez advokata platio sam $500 coveka koji mi je pomogao da popunim aplikacije jer su mnogo velike i zahtevaju mnogo vremena, smatram da nije vredno $500 da mi aplikacije bude vracena ili odbijena zbog male sitnice pa da moram opet da saljem i da popunjavam, zato platite za popunjavanje a advokat je bacanje para uzeca vam na ovih $2,500 jos minimum 2,000-3,000)



Ukoliko imate pitanja postavite pitanje u komentar.

Nadam se da ce vam ovo malo pomoci, Pozdrav.

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 18th August 2019 - 01:23 PM

Napomena: Odgovornost za sadrzaj tekstova napisanih na ovom forumu kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo autori tekstova ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja svakog teksta.